17 martie 2023 — Expoziții

SEVEN EMOTIONS – expoziție de bijuterie contemporană la Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în cadrul expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu nr.8, în perioada 23 martie – 14 aprilie 2023, expoziția de bijuterie contemporană SEVEN EMOTIONS, a artistei Mihaela Caravan.

În cadrul expoziției, care va fi deschisă în data de 23 martie 2023, ora 18.30, vă invităm să descoperiți o serie de creații unicat ale artistei, din colecțiile Fast Art/A book of recent historyBeneficial NostalgiaEmbrace VulnerabilityTogether we standWe all deserve a red dotIn – Between și Revive.

Mihaela Caravan trăiește și lucrează în Berlin și este creatoare de bijuterii conceptuale. În anul 2019 a fondat IIOO, un brand de bijuterie autentică, inspirată de arhitectură, adaptată filosofiei minimaliste și vieții contemporane în metropole. Piesele ei explorează peisajul cotidian și emoțional care înconjoară orașele mari și locuitorii lor. Temele pe care le abordează în creația sa variază de la explorarea vulnerabilității și a vieții secrete a obiectelor de zi cu zi, până la reinterpretarea constructelor sociale și a preocupărilor lumești.

Artista proiectează piese manifest cu mesaje puternice și istorii transformatoare. În anul 2019, colecția sa Embrace a câștigat premiul publicului la Târgul de bijuterie contemporană AUTOR, în anul 2020 a avut prima sa expoziție personală în cadrul Berlin Art Week, cu colecția Together We Stand, iar în 2022, designerului i-a fost acordat Premiul Alchimia.


https://www.mihaelacaravan.com/

https://www.iioo.jewelry/