10 iulie 2019 — Expoziții

Șotron. Expoziție de disertație – Imagine Dinamică și Fotografie

Șotron. Expoziție de disertație – Imagine Dinamică și Fotografie
PERIOADA: 25.06.2019 – 30.07.2019
Calea Griviței 64 – 66
(Intrarea gratuită)

Artiștii expozanți: Alexandra Domițian, Alice Feraru, Claudiu Ciprian Popa, Eliza Lupu, Irina Rădulescu, Mădălin-Dragoș Popa, Mircea Hristescu, Melissa Antonescu, Romeo-Ionuț Duțu, Romina Banu, Tudor Petrescu

„..ni s-a părut potrivit titlul, pentru că l-am asociat cu ideea de joc de grup, de structură dinamică, cu schimburi de poziții, așa cum în perioada petrecută în facultate și noi am evoluat cu fiecare informație primită, învățând, modificându-ne proiectele și părerile pe parcurs. Apoi, ni s-a părut potrivit și pentru expoziție în sine, pentru că lucrările noastre sunt diferite, iar vizitatorii sar de la un proiect la altul pe măsură ce parcurg expoziția.”

Între 25 iunie și 29 iulie vă invităm la Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Griviței nr 64-66, etaj 2, sector 1, București), să vizitați o expoziție a Masteranzilor Departamentului Fotografie și Imagine Dinamică, Universitatea Națională de Arte București.

Titlul ȘOTRON ne îndeamnă să ne de-stresăm și să intrăm în jocul propus de discursurile vizuale diverse. Vom descifra vechi descântece și ritualuri legate de superstiții în cartea Melissei Antonescu, ne vom distanța/apropia de potențialul de artisticitate a unei arhive fotografice anonime prin lucrarea lui Mădălin-Dragoș Popa, ne vom confrunta cu veșnicul vis, de neatins, al „tinereții fără bătrânețe și vieții făr’ de moarte” în proiectul Elizei Lupu. Un proiect ecologic legat de hrana cea de toate zilele vizibilă prin ambalajele-coji ne va confrunta cu problemele societății consumiste contemporane în proiectul lui Claudiu Ciprian Popa, vom privi fotografiile încărcate de semnificații ale lui Romeo Ionuț Duțu. O narațiune filmică dedicată memoriei colective și esteticii imaginii, pornind de la imagini din arhiva personală și imagini însușite de pe Internet, ne va reintroduce în problema arhivei și a multiplelor soluții artistice prin proiectul lui Mircea Hristescu, vom fi ademeniți să explorăm universul propus de Romina Banu prin desenul cu lumină-subiect principal al lucrărilor fotografice. Vom încerca să recompunem jurnalul Irinei Rădulescu prin puzzle-ul de fragmente de text și imagine, vom fi absorbiți de formele neașteptate ale norilor descoperite de Alexandra Domițian. Vom recepta orașul și natura în imaginile deformate de sferă ale lui Tudor Petrescu și vom empatiza cu emoțiile transmise de lurările Alicei Feraru.
Curator: Roxana Trestioreanu

Expoziția este deschisă până pe 30 iulie 2019.

Muzeul Național al Literaturii Române
Calea Griviței nr 64-66, etaj 2, sector 1, București
(Program de vizitare: MARȚI – DUMINICĂ: 10.00 – 18.00)
PERIOADA: 25.06.2019, ORA 18.00 – 30.07.2019