13 mai 2019 — Spectacole de teatru

Spectacol | „Comment j’ai dressé un escargot sur tes seins”/„Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, de Matei Vișniec

În cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internaţional de Poezie de la Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită miercuri, 15 mai 2019, ora 19.30, în Sala „Iosif Naghiu” (Sediul MNLR din Calea Griviței 64-66), la spectacolul „Comment j’ai dressé un escargot sur tes seins”/„Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, de Matei Vișniec, în regia lui Serge Barbuscia, produs de Théâtre du Balcon din Avignon (Franța). Un one-man-show cu Salvatore Caltabiano.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări la adresa de e-mail: relatiipublice@mnlr.ro

Salvatore Caltabiano a absolvit Conservatorul de teatru de la Avignon unde s-a întâlnit cu piesele lui Matei Vișniec, pe vremea când era student. În urmă cu 20 de ani a jucat în Spectatorul condamnat la moarte. În prezent este directorul artistic al unui teatru de buzunar din Avignon, Atelierul Floretin.

Anul trecut s-a lăsat incitat de textele erotico-poetice ale lui Matei Vișniec, sub bagheta unui regizor foarte cunoscut la Avignon, Serge Barbuscia. Spectacolul a fost prezentat şi la Paris în ianuarie, la Théâtre de la Contrescarpe.

Regizorul Serge Barbuscia este directorul teatrului Le Balcon, unul dintre cele mai importante teatre cu activitate permanentă din Cetatea Papilor.

Împreună au creat un spectacol care se constituie într-o veritabilă dantelărie emoţională în jurul unor fulguraţii erotice care vin din trecut pentru a tulbura fiinţa unui bărbat…

Programul complet al Festivalului Internațional de Poezie București pe: www.fipb.ro