10 octombrie 2018 — Spectacole de teatru

Spectacol de teatru | Gadjo Dildo

Muzeul Național al Literaturii Române și Giuvlipen vă invită la spectacolul Gadjo Dildo, vineri, 12 octombrie 2018, începând cu ora 19.00, în Sala „Ion Băieșu” din Calea Griviței 64-66.

Trei femei rome sunt angajate la Gypsy Experience, un număr de cabaret cu tematică exotică. Fiecare personaj are o poveste specială: Vanessa, o cântăreață celebră, recunoaște în fața tuturor că este romă, dar cariera sa are de suferit. Stela, o fostă smardoaică, după un mare eșec în dragoste, încearcă să aibă o nouă relație cu o femeie, ceea ce nu este foarte ușor pentru că nimeni nu crede că o femeie romă poate fi lesbiană. Sidonia încearcă din copilărie să uite că este romă, dar este pusă într-o situație fără ieșire când se îndrăgostește de un bărbat rom.
Spectacolul ia o întorsătură neașteptată când clișeele despre femeile rome sunt dezvăluite, analizate și ridiculizate.

Distribuție:

Raisa Mihai
Mihaela Drăgan
Zita Moldovan
Regia: Mihai Lukacs
Muzica: Ion din Dorobanţi
Coregrafia: Paul Dunca
Afiș: Alexandra Horghidan

Vârsta: +14

Link pentru rezervări: https://goo.gl/forms/9GoCjvTI3VkdScn72

Trailer:
https://vimeo.com/125557854

______________________________________________
Compania de teatru independent, feminist rom, Giuvlipen („feminism” în limba romani) a fost fondată în 2014 de actrițele Mihaela Drăgan și Zita Moldovan împreună cu Mihai Lukács. În ultimii ani s-a ocupat în special de spectacole care propun o viziune emancipatoare și afirmativă despre femeile rome, fiind o platformă în care experiențele acestora din urmă sunt reprezentate și făcute, astfel, mai vizibile. Fără a se autodefini drept portavoce a altora, ci mai curând, prin practicarea unei arte politice, provocatoare, experimentală și foarte performativă, spectacolele Giuvlipen vorbesc despre teme serioase ca rasismul, autoritatea sau inegalitatea de gen, prin mecanisme comice.
http://giuvlipen.com/