21 martie 2018 — Evenimente

Spectacol de teatru „Gadjo Dildo”

Muzeul Național al Literaturii Române și Giuvlipen vă invită la spectacolul Gadjo Dildo, la o primă reprezentație găzduită de MNLR, sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 19.00, în Sala „Iosif Naghiu” din Calea Griviței 64-66.

Trei femei rome sunt angajate la Gypsy Experience, un număr de cabaret cu tematică exotică. Fiecare personaj are o poveste specială: Vanessa, o cântăreață celebră, recunoaște în fața tuturor că este romă, dar cariera sa are de suferit. Stela, o fostă smardoaică, după un mare eșec în dragoste, încearcă să aibă o nouă relație cu o femeie, ceea ce nu este foarte ușor pentru că nimeni nu crede că o femeie romă poate fi lesbiană. Sidonia încearcă din copilărie să uite că este romă dar este pusă într-o situație fără ieșire când se îndrăgostește de un bărbat rom.
Spectacolul ia o întorsătură neașteptată când clișeele despre femeile rome sunt dezvăluite, analizate și ridiculizate.

distribuție:
Mihaela Drăgan
Elena Duminică
Zita Moldovan
Paul Dunca
Regia: Mihai Lukacs
Muzica: Ion din Dorobanţi
Coregrafia: Paul Dunca
Afiș: Alexandra Horghidan

Vârsta: +14

Trailer:
https://vimeo.com/125557854

Intrare liberă, în limita locurilor disponibile, doar pe bază de rezervare, aici:
https://goo.gl/forms/F7PZHRL1z5lnrkhF2

~~~~
Compania de teatru independent, feminist rom, Giuvlipen („feminism” în limba romani) a fost fondată în 2014 de actrițele Mihaela Drăgan și Zita Moldovan împreună cu Mihai Lukács. În ultimii ani s-a ocupat în special de spectacole care propun o viziune emancipatoare și afirmativă despre femeile rome, fiind o platformă în care experiențele acestora din urmă sunt reprezentate și făcute, astfel, mai vizibile. Fără a se autodefini drept portavoce a altora, ci mai curând, prin practicarea unei arte politice, provocatoare, experimentală și foarte performativă, spectacolele Giuvlipen vorbesc despre teme serioase ca rasismul, autoritatea sau inegalitatea de gen, prin mecanisme comice.
http://giuvlipen.com/