12 aprilie 2018 — Evenimente

Spectacol de teatru | „Lecția” după Eugen Ionescu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizionați „Lecția” – spectacol după piesa lui Eugen Ionescu, sâmbătă, 21 aprilie 2018, de la ora 17.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Interpretează: Diana Giubernea și Daniela Moldovan. Regia: Mona Gavrilaș.

De ce „Lecţia”? Pentru că e cea mai aproape de perfecţiune dintre scrierile Eugen Ionescu, toate imperfecte până la capăt. Singura care se citeşte şi se savurează dintr-o răsuflare. Este a doua operă teatrală a sa, gândită cu aceeaşi energie a noului, dar având în plus faţă de prima o anume înţelepciune a formelor scenice, înţelese din interior. „Ionesco a dat măsura valorii şi originalităţii sale prin «Lecţia». De la premiera din 1951 şi până astăzi, «Lecţia» rămâne o veritabilă lecţie de teatru cu şapte teme mereu contemporane: violenţă, sexualitate, politică, magie, manipulare, pedagogie şi… teatralitate”, afirma despre piesa „Lecțiaˮ criticul de teatru Octavian Saiu.

„«Lecția» vorbește despre dorinţa de a domina, distrugerea purităţii şi a valorilor, lipsa comunicării. Despre societatea care nu este unită, care nu decide, care se complace”, afirmă regizorul spectacolului, Mona Gavrilaş.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm!