19 aprilie 2021 — Ateliere

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer deschide înscrierile pentru atelierul de scriere creativă queer sub îndrumarea scriitorului Adrian Schiop

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] își propune, prin secțiunea de literatură, să recupereze și plaseze într-o manieră structurată literatura queer produsă în România, în ultimii 20 de ani. Pe lângă acest proces menit a se uita în urmă, Triumf Amiria privește și spre viitor, dezvoltând un spațiu propice care să încurajeze producția literară queer.

Primul pas este un atelier de scriere creativă care se va desfășura în 12 ședințe săptămânale, sub îndrumarea scriitorului Adrian Schiop, autor al romanului de succes „Soldații. Poveste din Ferentari” și al recent lansatului „Să ne fie la toți la fel de rău”. Atelierul reprezintă o parte a rezidenței lui Adrian Schiop la Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR). În cea de-a doua parte, Schiop va lucra direct în arhiva MNLR pentru a identifica elemente queer în istoria literaturii române care nu au fost examinate cu atenție sau poate au fost uitate, până acum.

Atelierele se adresează atât autorilor și autoarelor publicați/te deja în volum, dar și tinerilor/relor scriitori și scriitoare care se află la început. Persoanele interesate să participe sunt rugate să ne trimită un text literar cu tematică queer (proză, poezie, eseistică, memorialistică, text jurnalistic), având între 600 și 4000 de cuvinte, la literatura@triumfamiria.ro. Deadline-ul pentru înscrieri este 30 aprilie.
Sesiunile vor avea loc în perioada mai-iulie 2021, vor dura trei ore fiecare și vor explora texte literare din sfera queer. Întâlnirile vor avea loc pe Zoom, înscrierile sunt deschise pentru toată țara.

La ateliere vor fi 20 de cursanți/te, iar persoanele înscrise sunt rugate să își asume participarea la toate cele 12 sesiuni, în limita circumstanțelor și evenimentelor neprevăzute.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA EEA and Norway Grants Programul RO-Cultura