30 ianuarie 2023 — Expoziții

Vernisajul expoziției „Cărămida e făcută din case“, a artistului Dacian Andoni

Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează la Muzeul Național al Țăranului Român, în sala „Irina Nicolau“, în perioada 2 – 19 februarie 2023, expoziția „Cărămida e făcută din case“, a artistului Dacian Andoni. Expoziția reunește lucrări de pictură și desen de mari dimensiuni, realizate recent, având ca temă cărămizile-pământ, embleme ale constructivității, pe care artistul le transformă în adevărate monumente, cu referire la teoria platoniciană a unității în multiplicitate.
Dacian Andoni s-a născut la 30 decembrie 1962, la Arad. Este absolvent al Academiei de Arte Vizuale „George Enescu“, Iași (clasa prof. Adrian Podoleanu, 1993), secția pictură și, în prezent, doctor în arte vizuale și profesor universitar în cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte și Design. De-a lungul carierei sale, a organizat numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate, la Szeged, Budapesta, Paris, Buxieres-les-Mines, Quincy, Viena, Ankara, Yzeure, Gyula, Veneția.
Expoziția va putea fi vizitată la Sala „Irina Nicolau“, până la 19 februarie 2023, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni este închis.
Prețul biletului de intrare: adulți – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 3 lei.
Vernisajul va avea loc în data de 2 februarie, începând cu orele 18.00, la sala „Irina Nicolau“.