17 iulie 2017 — Evenimente

Veronica D. Niculescu vine la „Întâlniri cu prozatoare contemporane”

Marți, 18 iulie, de la ora 19.00, la Întâlnirile cu prozatoare contemporane va sosi scriitoarea Veronica D. Niculescu. Evenimentul este găzduit de MNLR și face parte dintr-o amplă campanie inițiată de Romanian Literature Now. 

VERONICA D. NICULESCU (n. 1968) este scriitor și traducător. A publicat volumele de proză scurtă Adeb (Limes, 2004, Premiul pentru debut al USR Sibiu), Orchestra portocalie (Cartea Românească, 2008) şi Roşu, roşu, catifea (Casa de Pariuri Literare, 2012, nominalizări la Premiile Radio România Cultural și la Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași”); cărțile pereche Simfonia animalieră (Casa de Pariuri Literare, 2014, Premiul „Cercul Literar de la Sibiu” al USR Sibiu, nominalizare la Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași”) și Hibernalia (Casa de Pariuri Literare, 2016); romanul Spre văi de jad și sălbăție (Polirom, 2016, nominalizare la Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași”); precum și două volume în colaborare cu Emil Brumaru: Basmul Prinţesei Repede-Repede (Polirom, 2009) și Cad castane din castani (Polirom, 2014, nominalizare la Premiile Revistei Observator Cultural). Antologie de proză scurtă a autoarei: Floribunda (TipoMoldova, 2012). A tradus treizeci de volume din limba engleză, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, Tracy Chevalier, E. B. White. Premiul „Antoaneta Ralian” pentru traducere la Târgul de carte Gaudeamus 2016. Premiul pentru traducere în limba română la Gala Premiilor Observator cultural 2017.

În perioada iulie – august 2017, la Muzeul Național al Literaturii Române vă puteți întâlni cu cele mai importante prozatoare contemporane din România, în fiecare marți, de la 19.00. Evenimentele, organizate împreună cu MNLR, fac parte dintr-o campanie mai largă a Romanian Literature Now, menită să atragă atenția asupra literaturii române contemporane. Seria de întâlniri se va încheia cu o expoziție foto. La primele două ediții au fost alături de noi Cecilia Ștefănescu și Ioana Nicolaie.

Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit.

Galerie Foto