8 octombrie 2021 — Evenimente

„Zilele LittleLIT – Împreună” Proiect cultural on-line ce promovează literatura română pentru copii

11 -17 octombrie 2021

Luni, 11 octombrie 2021, debutează „Zilele LittleLIT”, proiect cultural inițiat de Asociația De Basm, dedicat promovării literaturii române pentru copii și tineret, organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

Timp de șapte zile, până în 17 octombrie 2021, va avea loc on-line o serie de ateliere și lecturi publice. O săptămână plină de evenimente care îi așază în centrul lor pe tinerii cititori, creația scrisă, cărțile și pe autorii acestora, un spațiu unde vor fi promovați cu succes autori și opere, un catalizator pentru lectură și promovarea culturii scrise în rândurile copiilor la un nivel cât mai larg. Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe debasm.ro.

„Împreună”, tema ediției din acest an, este aleasă special pentru a oferi o contrapondere la cadrul social actual, populat de teamă, singurătate și izolare. În lista evenimentelor dedicate publicului larg un loc special îl ocupă întâlnirea cu trei autoare îndrăgite de cărţi pentru copii, din Suedia, Elveția și România: Åsa Lind, Dana Grigorcea și Lavinia Braniște.

Un incubator-webinar cu tema „Piața autohtonă de carte pentru copii: o lume magică cu probleme pământești” completează lista evenimentelor cu circuit deschis din cadrul festivalului „Zilele LittleLIT – Împreună”. Este vorba despre un eveniment care își propune să adune aceeași comunitate în jurul unui interes comun, literatura pentru copii, și care le reunește pe: Laura Grünberg și Luminița Corneanu din partea Asociației De Basm, pe Florentina Hojbotă din partea Editurii Arthur, pe Marilena Șerban din partea Asociației Profesorilor de Limba și Literatură Română „Ioana Em. Petrescu” și pe Roxana Crișan din partea Cooperativei FIR.

Unul dintre evenimentele cu greutate din arhitectura programului îl constituie masterclass-ul on-line dedicat profesioniștilor din sfera literaturii pentru copii, susținut de scriitoarele invitate speciale ale acestei ediții: Åsa Lind, Dana Grigorcea și Lavinia Braniște.
Workshop-ul se va desfășura pe Zoom privat De Basm și se adresează profesioniștilor din zona literaturii (scriitori, traducători, editori, studenți, promotori ai literaturii pentru copii). Înscrierile se pot face până în data de 13 octombrie, la adresa cartitatuate@gmail.com.