23 aprilie 2020 — Dezbateri culturale

Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor | Dezbaterea „Dicționarul General al Literaturii Române (volumele I – V)”

Astăzi sărbătorim Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor, un tribut adus cărților și scriitorilor, având ca scop încurajarea lecturii și omagierea autorilor din toată lumea, care au contribuit la evoluția culturală a umanității.

Și pentru că în acest an sărbătoarea cărții ne găsește în izolare, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să urmăriți o serie de evenimente dedicate cărții, creației literare, dar și celor doi mari creatori de literatură universală, William Shakespeare și Miguel de Cervantes, evocați pe 23 aprilie.

Începem ziua cu dezbaterea „Dicționarul General al Literaturii Române (volumele I – V)”, eveniment prilejuit de lansarea celui de-al V-lea volum al DGLR, întâlnire care a avut loc la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, de „Ziua culturii naționale”. La eveniment au participat acad. Eugen Simion, acad. Mircea Martin, acad. Mihai Cimpoi, cercetătorul Nicolae Mecu, poetul Ion Mureșan, prozatorul Ioan Groșan și scriitoarea Ana Blandiana. Întânirea a fost moderată de Lucian Chișu.

Vă invităm să urmăriți înregistrarea pe canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=4EL93k72KZo&feature=youtu.be