21 martie 2020 — Comunicate de presă

Ziua internațională a poeziei, o zi specială pentru MNLR

Începând din anul 1999, data de 21 martie este declarată de UNESCO Ziua internaţională a poeziei. Această zi specială este o recunoaştere a faptului că oamenii de litere – poeţii şi scriitorii din întreaga lume – au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Această zi are o semnificație aparte și pentru Muzeul Național al Literaturii Române, care deschidea, în urmă cu exact trei ani, expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, în eleganta clădire care a aparținut generalului de devizie, Leon Mavrocordat, în prezența primarului general, Gabriela Firea și a numeroși oameni de cultură precum Eugen Simion, Răzvan Theodorescu, Mircea Martin, Maya Simionescu, Maia Morgenstern, George Mihăiță, George Ivașcu, Pavel Șușară.

În toată această perioadă, expoziția de bază a fost locul de întâlnire al tuturor artelor, ne-am bucurat, alături de publicul nostru, de recitaluri de poezie, de conferințe și colocvii, piese de teatru, proiecții video, întâlniri inedite, lansări de carte sau concerte susținute de interpreți atât de îndrăgiți.

Pentru că în acest an sărbătoarea poeziei ne găsește acasă, în intimitatea căminului, vă invităm să fiți alături de noi pe rețelele de socializare – Facebook, Instagram, YouTube, acolo unde postăm zilnic noutăți și curiozități menite să vă ofere momente de relaxare și, de ce nu, de introspecție.

De asemenea, pentru cei care nu au reușit să ne viziteze până acum, dar și pentru cei care își doresc să revină, vă invităm să parcurgeți traseul virtual al expoziției de bază a MNLR http://mnlr.ro/mnlr3.html

Puteţi descărca și aplicaţia mobilă (Android & iOS), din Play Store, pentru explora muzeul direct de pe telefon, descoperind lucruri inedite din literatura română.

67 vizualizări