24 iulie 2018 — Evenimente

Zoia Alecu în grădină la Muzeu

Muzeul Național al Literaturii Române continuă seria concertelor în grădină marți, 21 august 2018, de la ora 19.00, având-o ca invitată pe cantautoarea Zoia Alecu.

În mișcarea folk din țara noastră au existat și femei care, prin felul de a fi, prin mesajul lor, prin muzica lor, au reușit să răstoarne lumea. Zoia Alecu este una dintre ele. Vocea ei te răscolește.  Poate să cânte în picioare, pe scaun sau așezându-se pur și simplu pe marginea scenei, uneori desculță, dar întotdeauna cu chitara alături de ea. Este una dintre acele artiste care au reușit prin stilul personal, prin neastâmpărul ei, prin forța spiritului, prin poezia și muzica ei să rămână verticală.

„Este o inițiativă excepțională și spun asta pentru că urmăresc ce se întâmplă de ceva vreme și mă bucur că la Muzeul Național al Literaturii Române au loc concerte frumoase care țin strict de poezie și muzică. Astfel, lumea are ocazia să și viziteze expoziția de bază a muzeului.  Mai mult decât atât, literatura aceasta a noastră a fost și încă mai este văduvită de interes. Cu părere de rău o spun, nu știu cât se mai face în școala românească, în ciclul I-VIII măcar, literatură de-adevăratelea. Câți adolescenți știu la ora asta despre Camil Petrescu, Zaharia Stancu, Mihail Sadoveanu, Marin Preda? Am pierde ore numai ca să enumerăm vârfurile și clasicii literaturii române. Nu mai discutăm despre Mihai Eminescu, despre care vreau să spun că atât de puțin se face în școală, atât de puțini copii știu cine a fost. El, care a depășit granițele României. Cine mai știe acum de George Coșbuc, de Ion Creangă, de Lucian Blaga?! Este, așa cum spuneam, o inițiativă extraordinară. Oamenii vin la evenimente, ascultă muzică bună, versuri bune și aruncă un ochi și prin muzeu”, mărturisea Zoia Alecu imediat după concertul de anul trecut din grădina MNLR.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!