17 septembrie 2019 — Concerte de muzică

Zoltan Butuc | Concert în Grădina MNLR

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la o nouă întâlnire cu muzica și poezia, în compania lui Zoltan Butuc, vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Zoltan Octavian Butuc s-a născut în 1969, în Braşov, și este Cetățean de Onoare al Coloniei Literare Petrila. În 1995 a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti.

În 1993 i s-a decernat Premiul pentru debut UNITER, pentru rolul din spectacolul „Ora lynxului” de Per Olov Enquist, la Teatrul Odeon. A jucat în spectacole de teatru la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, la Odeon, la Theatrum Mundi, Teatrul Act, Maria Filotti – Brăila. Pe marele ecran, a debutat în pelicula „Prea târziu” (1996), regizată de Lucian Pintilie, şi a avut roluri în alte peste 30 de filme de lung metraj. A fost nominalizat la „On Air Music Awards” 2015, la secţiunea „Cel mai bun folk al anului”.

Recitalul său, „Pentru cei care iubesc limba poezească” a fost preluat de TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR” 2016, iar de câțiva ani este invitatul MNLR în cadrul mai multor evenimente dedicate POEZIEI.

Discul său, „Frunză verde de albastru”, este o întâlnire la un altfel de nivel cu chitara, care se lasă atinsă doar de mâinile lui calde și blânde, și poezia lui Nichita Stănescu, ale cărui cuvinte perfect îmbinate au parcă haruri duhovnicești, ascultă, curăță și vindecă.

Zoltan Butuc este interesat de readucerea la lumină a unor texte bogate în conținut și semnificații și readucerea basmului în cotidianul lipsit de aspirații înalte, dătătoare de speranță. Crede că avem în continuare nevoie de Basm, de Poveste, de Poezie.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!