20 iunie 2023 — Evenimente

Concursul Național de Dramaturgie

Filiala București-Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române anunță organizarea unui concurs național de dramaturgie, începând cu 20 iunie 2023, care are ca scop identificarea și promovarea pieselor românești de valoare și scurtarea drumului acestor piese către scenele teatrelor.

Concursul este deschis tuturor dramaturgilor din România, autori cu experiență sau debutanți, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor, inclusiv autorilor aparținând minorităților naționale, precum și autorilor din străinătate care scriu în limba română. Nu se acceptă dramatizări ale unor opere literare, nici rescrieri ale unor piese cunoscute.

Piesele înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din dramaturgi, critici și alți reprezentanți de prestigiu ai teatrului românesc.

Data limită de trimitere a pieselor este 15 septembrie 2023, iar ceremonia de premiere va avea loc în jurul datei de 13 noiembrie  – Ziua Dramaturgiei Românești.

Vor fi acordate trei premii și, dacă este cazul, trei mențiuni. Piesele premiate vor fi publicate într-un volum. Organizatorii vor face diligențe pentru ca piesa plasată pe primul loc să fie montată pe scena unui teatru.

Regulament:

Textele pentru concurs,  în format Word, cu diacritice, font Times New Roman, 12, vor fi trimise prin e-mail, pe adresa concurs@mnlr.ro ca fișier atașat, fără menționarea numelui autorului. Un al doilea fișier atașat, cu titlul „Date de contact” va conține titlul piesei, numele/pseudonimul și datele de contact ale autorului și va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor câștigătoare.

Secretariatul concursului va trimite juriului textele primite și va asigura confidențialitatea datelor de identificare. Textele care vor conține coordonatele autorilor altfel decât în fișier separat vor fi descalificate.

Orice text făcut public anterior (montat, publicat, difuzat la radio sau tv sau pe internet) și înscris în concurs sub orice nume sau pseudonim va fi respins.