10 noiembrie 2022 — Evenimente

Expoziția Teatrul cel Mare 170

Muzeul Național al Literaturii Române, Sălile „Petru Creția” și „Al. Oprea”, Calea Griviței 64-66
11 – 26 noiembrie 2022

Muzeul Național al Literaturii Române în colaborare cu Teatrul Național I.L. Caragiale vă invită la vernisajul expoziției omagiale Teatru cel Mare 170, care va avea loc Vineri, 11 noiembrie 2022, ora 16.00 la sediul MNLR din Calea Griviței nr.64-66. În cadrul vernisajului vor lua cuvântul Dna. Adriana Popescu, Director Comunicare și Relații Internaționale la Teatrul Național I. L. Caragiale din București și prof.univ.dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Expoziția cuprinde fotografii, afișe, caiete program, artă plastică și elemente de decor ce aduc în atenția publicului mari personalități ale teatrului național, roluri memorabile și spectacole ce au făcut istorie.
Printre exponate se află două piese vestimentare extrem de prețioase: Bundiță din piele albă de oaie, cu margini negre de astrahan, decorată cu însemnele regale  – coroana regală și litera E – și ornamente florale, bundiță care a fost dăruită de către Regina Elisabeta actorului Grigore Manolescu,  pentru rolul Răzvan din spectacolul „Răzvan și Vidra” de B.P. Hasdeu, și o cămașă lungă din brocard de culoare roșu-roz, purtată de C.I. Nottara în „Regele Lear”, în 1910. Ambele piese vestimentare fac parte din colecțiile Teatrului Național I.L. Caragiale din București.

Expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul 10.00-18.00.