15 ianuarie 2024 — Evenimente

Expoziție LITERIGAMI de Alexe Popescu

Muzeul Național al Literaturii Române vă învită joi, 18 ianuarie 2024, ora 19.30, la vernisajul expoziției Literigami, creată de designer-ul Alexe Popescu, care va avea loc la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8.

Literigami explorează posibilitățile plierii hârtiei (materialul propriu cărților) de a crea structuri tridimensionale a căror „citire” este multiplă: ca litere, dar și ca forme, sculpturale sau funcționale.

Ca designer grafic, Alexe Popescu folosește în principal tehnica typography (construcția unui mesaj vizual folosind exclusiv litera, fără ilustrații sau fotografii). În cadrul acestei expoziții, studiul formei literelor are loc prin intermediul plierii. Astfel, planul hârtiei se transformă în structuri tridimensionale “tipografice”, unele din ele având chiar și alte funcționalități, din zona design-ului de produs (suport de creioane, jocuri de mai multe tipuri, bijuterie sau chiar un mecanism de generare a unui text Dada.

Alexe Popescu are o formare academică duală (inginerie și arte) și un parcurs profesional care îmbină design-ul grafic cu cel de produs. Este designer de carte la Editura Publica și predă Basic Design studenților din anul 1 și 2 (design de produs și ambiental) la UNARTE, unde este și doctorand. Studiază aplicațiile practice ale tehnicilor Origami în design, educație și upcycling.

Expoziția face parte din programul dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale și poate fi vizitată în perioada 18 ianuarie – 17 februarie 2024, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Portofoliu de folding si upcycling: https://www.instagram.com/alexe_27/

Portofoliu general: https://alexe.ro/