8 ianuarie 2021 — Evenimente

Finisajul expoziției „Oracol, prevestire, prezicere, profeție”

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în data de 15 ianuarie 2021, ora 15.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, Sala „Petru Creția”, finisajul expoziţiei colective Oracol, prevestire, prezicere, profeție, eveniment care s-a dorit a fi un ecou al Bienalei de Carte-Obiect, o reluare a  preocupării pentru scriitură, obiect şi carte, pornind de la căutări şi introspecţii legate de sensul şi importanţa actului de creaţie şi, nu în ultimul rând, de la dorinţa de a cerceta obsesii și tabuuri, tărâmuri binecuvântate și prăpăstii negre, de la nevoia noastră de cunoaştere a zilei de astăzi şi de mâine, de ancore încremenite în prietenii, de încredere şi certitudine.

Beatrice Anghelache, Anca Boeriu, Ana Chiorean, Raluca Ilaria Demetrescu, Dorothea Fleiss, Luminița Mihai, Elena Basso Stănescu și Mirela Trăistaru au lucrat, au căutat întrebări şi răspunsuri pentru propriul Oracol și le-au împărtășit cu vizitatorii.

Vorbitori: prof. univ. dr. Ioan Cristescu, acad. Mircia Dumitrescu, lector univ. dr. Anca Boeriu, Mirela Trăistaru, artist
Invitat: actorul Alexandru Conovaru