14 noiembrie 2017 — Evenimente

Medalion Șerban Ionescu


Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la o seară dedicată memoriei actorului Șerban Ionescu, de la dispariția căruia pe 21 noiembrie 2017 se vor împlini cinci ani.
 
În cadrul acestei seri vor fi expuse câteva portrete ale lui Șerban Ionescu, în viziunea pictorului Valeriu Mladin, va avea loc un scurt moment muzical-artistic susținut de Iosif și Anastasia Constantinescu și, de asemenea, vor aduce un omagiu prin cuvântul lor prieteni, colegi de breaslă, oameni care l-au apreciat și îndrăgit pe cunoscutul actor, făcând o trecere în revistă a momentelor importante din viața acestuia. De asemenea, în avanpremieră, veți avea șansa de a viziona documentarul realizat de Casa de producție TVR „In Memoriam Șerban Ionescu” în cadrul acestei seri speciale.
 
„Zic eu că actoria e o profesie pentru rari… E foarte greu să storci dintr-un text vitalităţi pe care alţii nu le bănuiesc. E o bucurie la care n-am vrut să renunţ şi la care n-o să renunţ niciodată, chiar dacă are şi tristeţi, ba cred că de ce mai multe ori are tristeţi şi suferinţe foarte profunde. N-am eu îndemânare, dar, dacă m-aş apuca să scriu, aş scrie o carte despre profesiunea de actor. Ce implică ea, cât e de traumatizantă pentru cel care o practică. De ce? Pentru că lucrezi cu nervii tăi, cu conştiinţa ta, cu sângele tău, cu adrenalina ta, cu sufletul tău, cu plămânii tăi, cu ficatul, cu tot. E un instrument care se consumă, se erodează… Şi întotdeauna când te apuci de altceva instrumentul trebuie să fie proaspăt”, mărturisea într-un interviu Șerban Ionescu.
 
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!