6 decembrie 2017 — Evenimente

Practici ale memoriei și reconstrucției în cinci muzee românești

Miercuri, 6 decembrie, ora 19:00, sunteți învitați la deschiderea oficială a centrului care onorează amintirea lui Mihai Oroveanu, istoric de artă, fotograf, curator și director fondator al MNAC, în compania celor care i-au fost prieteni și colegi, precum și a membrilor Consiliului Științific al muzeului.

Cu această ocazie se va deschide și expoziția foto-documentară Vitrină. Practici ale memoriei și reconstrucției în cinci muzee românești, o colaborare între MNAC, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Municipiului București, inițiată de cercetătorul în rezidență al MNAC, Luca Zordan.

Biblioteca centrului poate fi consultată gratuit și conține fondul documentar (mapele de artiști), aproximativ 6.000 de volume (cărți și cataloage), acoperind domenii precum istoria și teoria artei, artă contemporană românească și internațională, fotografie, piața de artă, arhitectură, design, istorie, sociologie, literatură, precum și circa 600 de numere dintre cele mai importante periodice având ca tematică arta contemporană.

Spațiu multifuncțional, centrul va găzdui discuții, ateliere, conferințe, lansări de carte sau mici expoziții și își dorește să fie un loc de întâlnire și un posibil început al unei comunități extinse de cercetare a patrimoniului MNAC.

RSVP: www.facebook.com/events/194837791077248

Programul de vizitare: luni – vineri, 12:00 – 18:00

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană 
PALATUL PARLAMENTULUI
Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, 050563 Bucureşti  5