22 februarie 2018 — Evenimente

Spectacol „Cum am dresat un melc pe sânii tăi”

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la spectacolul „Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, sâmbătă, 10 martie 2018, de la ora 17.00, în regia Monei Gavrilaș, cu Viorel Ivanciuc și Diana Giubernea.

Spectacolul ce va avea loc în Mansarda MNLR urmărește destinul a două persoane – EL și EA. Eternul EL și eterna Ea. El își pune inima pe masă. Pentru a o supraveghea, căci i-a făcut prea multe necazuri până acum, și pentru a o lăsa fără apărare în fața celei iubite. El e pur și simplu un captiv al sentimentelor. Își dresează melcul pe sânii ei, așa cum nu a reușit să-și dreseze inima. Dar ea e cea care dictează tonul. Iar universul e complice al privirilor dintre cei doi, al iubirii lor, încât devine și el erotic și vibrant la rândul său.

Cel mai jucat dramaturg român contemporan în străinătate, Matei Vișniec, trăieşte şi prin biografia, şi prin bibliografia sa în prezentul nostru, al tuturor, dar şi în realitatea eternă a literelor care se așază disciplinat pe foaia de hârtie. Scrie mult şi scrie bine. În această piesă, Matei Vișniec are o abordare inedită a relațiilor umane, o introspecție a sufletului, a relațiilor, a sentimentelor. Spectacolul e romantic, poetic, viu, adevărat. VISUL ocupă un loc important în viața noastră. Suntem, parcă, mai puternici și mai curajoși dacă avem puterea de visa.

Spectacolul are o poezie specială, are umor fin și personaje pline de dinamism. DUBLUL din noi este practic tema spectacolului. Nu suntem singuri, mereu e altcineva în noi. Practic o altă lume, poate mai frumoasă, poate mai armonioasă, poate mai bună. O alta lume în care suntem LIBERI și FERICIȚI, în care suntem așa cum ne-a făcut universul. Poarta spre visare e mereu deschisă în acest spectacol și, astfel, și speranța.

Spectacolul are loc în Mansarda MNLR. Accesul la eveniment este gratuit și se face în ordinea sosirii participanților, în limita locurilor disponibile, acest lucru realizându-se între orele 16.30-17.00. După începerea spectacolului, accesul este interzis.

Mulțumim și vă așteptăm!