24 June 2021 — Evenimente

Expoziția „Remember Marin Preda – 41. Adevăr şi manipulare privind moartea scriitorului. Istoria manuscriselor pierdute” poate fi vizitată până în 5 august 2021

Prelungirea perioadei expoziției, până la 5 august 2021
Sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8

Apreciată de publicul vizitator, pusă în valoare de muzeografi, expoziția, organizată la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, Remember Marin Preda – 41. Adevăr şi manipulare privind moartea scriitorului. Istoria manuscriselor pierdute, reprezintă o inițiativă a scriitoarei Mariana Sipoș.

Manuscrisele și fotografiile, prezentate publicului pentru prima oară, au constituit motivul unor ghidaje tematice dedicate vieții și operei scriitorului. Ținând cont de interesul pe care l-a stârnit expoziția, perioada de vizitare a acesteia se va prelungi până în 5 august, data nașterii lui Marin Preda, data la care vizitatorii sunt așteptați să vizioneze o serie de interviuri cu Marin Preda, care vor fi proiectate în intervalul 10.00 – 18.00.

Vernisată în 18 mai 2021, expoziția constituie un  eveniment-pilot în perspectiva manifestărilor organizate în cadrul Centenarului Marin Preda din anul 2022. La deschidere au fost prezenți prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul general al MNLR, scriitoarea Mariana Sipoș, precum și cei doi fii ai scriitorului, Nicolae Preda și Alexandru Preda, care au primit trei caiete manuscrise ale lui Marin Preda, descoperite de Mariana Sipoș, printre care și celebrul „Jurnal foarte intim” publicat cu mulți ani în urmă în Ziua literară, după o transcriere ilegală a manuscrisului aflat o vreme în posesia procuraturii și ajunsă la Darie Novăceanu.

Mai multe detalii, aici.

Pentru vizitarea expoziției și vizionarea materialelor video prezentate la vernisaj, scrieți un mesaj la programe@mnlr.ro sau sunați la 0736598451.