Glisează meniul stânga/dreapta
24 May 2024 — Lansări de carte
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 18 iunie 2024, de la ora 18.00, în Str. Nicolae Crețulescu 8, la evenimentul de lansare a cărții „Corp de teatru”, de Cătălina Florina Florescu.
Invitați: Manuela Ciucur (actriță), Ana Sorina Corneanu (actriță și scriitoare), Mihaela Drăgan (actriță și regizoare), Cristina Vănoagă (profesoară la Universitatea „1 Decembrie 1918” – Alba Iulia), Valentin Ajder (directorul Editurii Eikon).
Cătălina Florina Florescu a absolvit Facultatea de Litere, secția română-engleză, Universitatea București. A ajuns în Statele Unite datorită unui masterat şi unui doctorat în literatura comparată, specializându-se în critica de teatru şi medicina umanistă la Purdue University din Indiana. Predă la Pace University în Manhattan, New York, cursuri de literatură și cinema și a publicat până acum peste douăsprezece volume. A debutat cu romanul autobiografic Inventing me/Exerciții de retrăit la Editura Scrisul românesc, urmat de Teatru publicat la Editura Tracus Arte.
„Corp de teatru” este cea de-a treia ei carte în limba română. Recenta serie de spectacole Cancer, după texte care fac parte din Trilogia cancerului, unică în lume, a fost despre durerea şi umilinţa pe care cancerul o aduce, dar şi dorinţa de a nu ne ascunde un spatele uşilor unui spital sau chiar şi în casele noastre învăţând singuri să ne descoperim corpurile şi să luăm măsuri atunci când se îmbolnăveşte. A început să scrie teatru la sugestia profesorului Thomas Adler, care i-a fost coordonator principal la Purdue University, și care a încurajat-o să creeze cursuri de teatru care nu existau în curriculum la vremea respectivă.
„Corp de teatru” conține cinci piese de teatru neprefațate/nepostfațate de niciun critic. Voci externe personajelor din piese apar pe coperta de final a cărții. Această alegere reprezintă pentru autoare primul pas către un dialog onest cu cititorii de orice vârstă și categorie socială. Teatrul este pentru autoare atât o formă de libertate, cât și un exemplu rafinat al bucuriei de a fi împreună.
Intrare liberă.