15 June 2021 — Evenimente

Prezentarea oficială a portalului „Mihai Eminescu” în Sala Multimedia a Rectoratului Universității din Alicante

Astăzi, 15 iunie 2021, la ora 18.00 (ora Spaniei), va avea loc prezentarea oficială a portalului Mihai Eminescuîn Sala Multimedia a Rectoratului Universității din Alicante:
http://www.cervantesvirtual.com/portales/mihai_eminescu/

Portalul cuprinde un număr impresionant de traduceri în casteliană, galiciană și catalană, cu scopul de a-l apropia pe cititorul spaniol, vorbitor al acestor limbi, de opera eminesciană. Vizitatorii portalului au posibilitatea de a accesa informații legate de biografia lui Mihai Eminescu, o cronologie pentru a înțelege contextul în care a scris, o bibliografie care cuprinde traduceri ale operei sale, cele mai relevante studii despre opera eminesciană, precum și o galerie de imagini reprezentative, manuscrise și documente ale epocii, toate oferite de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” (Botoșani, România). Un catalog de poeme, povestiri și romane inspirate de personalitatea lui Eminescu, ce poartă semnătura scriitorilor contemporani sau de altădată, completează conținutul bogat al portalului pe care vă invităm să-l vizitați.

Prezentarea oficială va avea loc în prezența : 

Jesús Pradells, director al Bibliotecii Virtuale „Miguel de Cervantes”
Irina Marin, consul al României în Comunitatea Valenciană
Dana Giurcă și José Manuel Lucía Megías, Universitatea Complutense din Madrid, traducători ai volumului „Poesías” de Mihai Eminescu, apărut la Editura Cátedra
Enrique Nogueras, Universitatea Granada, traducător al prozei și poeziei lui Mihai Eminescu
José Carlos Rovira, Universitatea din Alicante
Maria Floarea Pop, directoarea Institutului Cultural Român din Madrid

Moderator:

Cătălina Iliescu, directoarea portalului „Mihai Eminescu”

Prezentarea poate fi urmărită prin video streaming:

http://vertice.cpd.ua.es/246832