30 June 2022 — Evenimente

Șerban Foarță – 80

Vineri, 8 iulie 2022, ora 18.00
pe site-ul MNLR și pe pagina de Facebook a MNLR

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să urmăriți întâlnirea on-line a lui Șerban Foarță și a prietenilor săi scriitori.

Șerban Foarță (n. 1942, Drobeta-Turnu Severin) este unul dintre cei mai importanţi poeţi din România. Absolvă cursurile Facultăţii de Litere (Secţia română-germană) a Universităţii din Timişoara. Este membru al Uniunii Scriitorilor din 1970 şi al ASPRO din 2000. Trăieşte de peste patruzeci de ani la Timişoara, unde scrie, traduce, pictează şi cântă la pian. Este fermecător şi imprevizibil, spumos şi rafinat, cult şi casant în judecăţi. Poezia lui e marcată de amprenta ludicului, de o formidabilă asociativitate a cuvintelor şi a imaginilor. Are peste şaptezeci şi cinci de cărţi de versuri, eseuri, proză, articlerie şi traduceri. Este un harnic colecţionar de premii literare (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Radio România Cultural, Premiul Naţional pentru Literatură, Premiul „Gellu Naum”, Premiul ASPRO pentru poezie etc).

Scrieri: SimplerozeArealTexte pentru PhoenixCopyrightHolorimeCaragialetaOpera SomniaFractaliaRebisRimelăriIstoriile unui matroz întors de pe Planeta RozMicul PrintÎndreptar practic de chiciologieProzariuUn mire fără căpătâiRoşul uşor e rozul iluzorGazela de pereteEseu asupra poeziei lui Ion BarbuAfinităţi selectiveAfinităţi efectiveRetorică şi comunicareUn castel din Spania pentru AnniaHonorificabilitudinitatibusMic tratat de pisicologieNaraţiunea de-a fi (convorbiri cu Robert Şerban) etc.