24 April 2023 — Spectacole de teatru

Spectacol de teatru | Molly Bloom

Adaptare liberă de Radu Aldulescu după James Joyce
Cu Raluca Gheorghiu-Culda
Regia: Alina Hiristea
Scenografia: Raluca Negoescu

Spectacolul, inspirat de legendara Molly Bloom, personajul care descinde din paginile romanului Ulise al lui James Joyce, va avea loc în 25 aprilie 2023, la ora 18.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Strada Nicolae Crețulescu 8.  Comedia feminității se desfășoară într-un flux continuu de gânduri și trăiri, ca viața însăși. Pentru prima oară în România, capodopera lui James Joyce ajunge pe scenă, prin personajul Molly Bloom, întruchipat de Raluca Gheorghiu-Culda, care reușește o excepțională performanță actoricească. Avem șansa să retrăim, împreună cu ea, celebra noapte din Dublin, ce urmează celebrei Bloomsday, sărbătorită peste tot în lume. Iubitorii de Joyce și de teatru se vor bucura de spectacolul unei superbe Molly Bloom care reușește să se elibereze, în cel mai surprinzător mod, din închisoarea căsniciei, din toate închisorile lumii.

Spectacolul este produs de AsociațiaTeatrul Proxim.

Durata: 1h 15min

*

Irina Margareta Nistor, critic de film și teatru:

„Spectacolul Molly Bloom, one-woman show, a fost absolut extraordinar, complex, fără niciun moment de plictiseală. Raluca Gheorghiu Culda e formidabilă și reușește să spună lucrurile cele mai delicate cu naturalețe și fără niciun strop de vulgaritate, lucru extrem de complicat.”

Liliana Popa, redactor Radio România – București FM:

„Spectacolul Molly Bloom, în regia Alinei Hiristea, adaptare de Radu Aldulescu, este inspirat de legendara Molly Bloom, personajul romanului Ulise al lui James Joyce. Molly Bloom pare mai degrabă a fi o sclavă, o victimă supusă voinței bărbătești, înrobită unui menaj care nu e ce și-a dorit. Pare ruptă de căsnicia care o plictisește, o exasperează, dar, de fapt, îl așteaptă iubindu-l pe bărbatul care mereu întârzie și pe care îl bănuiește că o înșală. Planurile nu sunt paralele, sunt zeci, se întrepătrund, amintirile legate de bărbatul cu care este căsătorită, dorințele ascunse referitoare la alți bărbați revin amețitor și face o analiză a vieții ei …. Se liniștește căutând gesturile de afecțiune și reușește să renască din propria cenușă, din propriile arderi. Molly e corporalitate și iluzie, ea bântuie de la un capăt la altul capodopera lui Joyce ca pură fantasmă a minții celorlalte personaje. Foarte bună interpretarea actriței Raluca Gheorghiu-Culda, atentă și bine realizată regia, într-un vortex și un ritm care ține sala în mână. Bravo, Alina Hiristea!”

Vă așteptăm cu drag!