17 March 2022 — Evenimente

Ziua Internațională a Poeziei la MNLR | 21 martie 2022

Adoptată de UNESCO în cadrul Conferinței Generale de la Paris, din 21 martie 1999, Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită an de an la Muzeul Național al Literaturii Române printr-o serie de evenimente menite să încurajeze diversitatea lingvistică, să readucă în atenția publicului tradiția recitalurilor poetice, promovând lectura, scrisul și cititul poeziei, precum și întâlnirea artei cuvântului cu muzica, teatrul, pictura, filmul și fotografia.

Ediția din acest an are două componente noi: prezența unor autori ucraineni alături de poeți români și poeți belgieni, francofoni și neerlandofoni, precum și un atelier de scriere creativă susținut de scriitoarea Ioana Nicolaie.

Poezia unește și aduce laolaltă scriitori din diverse țări, care au expresii poetice diferite și care fac parte din generații și/sau școli literare diferite. În orice perioadă belică sau de criză, literatura a reușit să ajute oamenii să supraviețuiască ororilor trăite și să redea speranța, un mesaj pe care MNLR dorește să-l transmită cu această ocazie.

Vă invităm să fiți alături de noi, în seara de 21 martie 2022, la atelierul de scriere creativă, începând cu ora 18.00, la sediul expoziției de bază a MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8. Pot participa toți cei care scriu, care sunt dornici să se exprime în scris, precum și cei care vor doar să „vadă” în interiorul unui poem împreună cu scriitoarea Ioana Nicolaie.

De la ora 19.00, vă invităm la un recital de lectură, un eveniment hibrid, la care participă poeții: Ioan Es. Pop, Daryna Gladun (video), Doina Ioanid, Jan H. Mysjkin (video), Ioana Crăciunescu, Iya Kiva (video), Radu Sergiu Ruba, Yves Namur (video), Mina Decu, Daniel Bănulescu, Vincent Tholomé (video), Teodor Dună și Lesyk Panasiuc (video).

Intrarea este liberă. Pentru înscrieri și detalii, vă rugăm să trimiteți un mesaj la adresa programe@mnlr.ro sau un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451.